Årets KOM-mingel!

Varmt välkomna till vår gemensamma inspirationsdag

Den 25 augusti, klockan 13:00-18.00 träffas vi på andra våningen i H-delen på Språk och Litteraturcentrum, Helgonabacken 12

Här kommer du under trevliga former ges möjlighet att ladda batterierna med inspiration och information från universitetsvärlden i allmänhet och KOM i synnerhet!

Förutom mingel med tilltugg och något gott att dricka bjuder vi på spännande föreläsningar, frågestund och presentationer från olika personer och föreningar som du kommer att ha glädje av under hösten.

Håll utkik efter mer information på vår Facebooksida

GLÖM INTE ANMÄLA DIG/ER!

OBS! Endast ett fåtal platser kvar nu - först till kvarn gäller

Vi ses i Hörsalen på Språk och Litteraturcentrum, Helgonabacken 12.

Välkomna!

PROGRAM

Klicka på pilen för beskrivning av programpunkten

13:00 – 13:15 Välkomna!

 

13:15–13:30 Vi berättar mer om universitetets 350-årsjubileum!

Jubileumskansliet kommer förbi och berättar mer om universitetets jubileum som pågår fram till 28 januari 2018, och om möjligheter för KOM-studenter att bidra till jubileet genom att skriva, fotografera eller producera filmer.

13:30 – 14:00 En dag står du också naken

Patrik Lundberg – kolumnist på Aftonbladet och författare till böckerna: Gul utanpå, Onanisterna och Facit – konsten att skriva krönikor – är minst sagt välutbildad och i hans Ladokutdrag hittar du, bland mycket annat, både journalistik, retorik och en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap.

Man kan nog lugnt hävda att Patrik förkroppsligar väldigt mycket av vad vår institution har att erbjuda!

14:00 – 14:20 Språk och verklighet

Språket står i centrum för alla våra utbildningar. Men inte språket i sig, utan vad man gör med språket. Hur kan en tänka runt det? Enligt professor Anders Sigrell är retorik en djupt etisk disciplin som handlar om hur vi ska välja språk och vilken betydelse vårt språkval får för vår verklighetsuppfattning.

Här kommer Anders berätta mer om den spännande relationen mellan retorik och verklighet.

14:20 – 14:40 Bensträckare och kaffe

14:40 – 15:00 När gamla medier var nya

Tidningen, grammofonen, radion, datorn - alla medier har en gång varit nya och upplevts revolutionerande.  Charlotte Nilsson – doktorand och lärare i mediehistoria – gör några historiska nedslag i hur nya medier har påverkat människors vanor, tankar och liv.

15:00 – 15:20 Den nakna sanningen om en blottande censur - från idé till bok

I augusti 2016 censurerades det ikoniska krigföringsfotografiet Napalm Girl av Facebook. Anledningen var inte att skydda känsliga användare mot obehagliga krigsscener, utan för att den nioåriga flickan på bilden var naken.

Johanna Ottosson och Charlee Petersson – prisbelönta MKV-studenter – ger er en inblick i deras uppsatsprocess och hur en idé ledde till en publicerad bok.

15:20 – 15:30 Bensträckare

15:30 – 15:50 Att arbeta som journalist i ett föränderligt medielandskap

Andreas Mattsson – programansvarig för Journalistutbildningen och frilansjournalist – ger några exempel på hur förändrade medievanor påverkar arbetet som journalist.

15:50 – 16:30 Allt du kanske inte visste att du behövde veta om universitetsstudier

Jessica B Larsson – studievägledare och kommunikatör på KOM – ger svaren

16:30 – 18:00 Mingel och buffé

Mingel