Sommar på KOM

Expeditionen och studievägledningen på KOM har sommarstängt 25 juni-16 augusti. (Mycket akuta ärenden hänvisas till prefekt Ulrika Holgersson (tel 046-222 42 98 eller e-post: ulrika.holgerssonkom.luse)

Mer information om exakt hur undervisningen kommer att bedrivas på KOM och Lunds universitet i höst kommer allteftersom till de studenter som antas. Informationen uppdateras löpande på Lunds universitets information här (eller klicka på bilden till höger).

För er som sökt någon/några av våra kurser, eller till journalistprogrammet är tidsplanen:

 • Sista dag att komplettera dina meriter inför urvalet är 5 juli
 • Första antagningsbeskedet kommer 16 juli: då får du besked om du är antagen, reserv, icke antagen eller obehörig. Om du är antagen, glöm inte att tacka ja till din plats, senast 23 juli! Annars stryks du från din plats.
 • Andra antagningsbeskedet kommer 29 juli. Ni som är reserver får då reda på om ni fortfarande är det, eller om ni flyttats upp och ni som inte har tackat ja får besked om att ni är strukna.

Vissa kurser är öppna för sen anmälan. För att se vilka, besök Antagning.se under sommaren (vissa kan öppna senare). Om du har frågor kring själva ansökan och antagningen kan du också vända dig till Antagningsservice

För er som ska skriva omtenta i augusti så gäller följande: Ingen anmälan behövs, dock behöver ni antingen vara registrerade eller omregistrerade så att ni har en aktuell tentakod.

Studentreceptionen öppen hela sommaren

Har du frågor av generell karaktär så är Studentreceptionen tillgänglig hela sommaren.  De svarar på frågor om bland annat ansökan till universitetet, studier och studentliv. De hjälper också gärna till med praktiska frågor som till exempel att hitta rätt bland Lunds universitets byggnader. De finns tillgängliga via zoom  måndag–torsdag 10:00–12:00 (fredag stängt!). Du kan också nå dem på 046-222 01 00, måndag–torsdag 10:00–12:00. Du kan vidare ställa frågor till dem på deras Facebooksida eller via e-post: studentreception@lu.se Information, och kontaktuppgifter, när du har frågor om ditt IT-konto:  StiL-supporten

Lite fler semestertider och länkar som kan vara bra att ha:

  En riktigt skön sommar önskas från oss alla på KOM!

  washing hands
  Foto: Curology på Unsplash

  Med anledning av corona/covid-19

  Information till nya och nuvarande KOM-studenter inför hösten

  Universitetets informationssidor om corona/covid-19

  För nya och nuvarande LU-studenter

  Antagning.se

  Se din ansökan och ställ frågor till Antagningsservice

  Studentreceptionen är öppen

  Ställ frågor om universitet, studier och studentliv under sommaren

  Uppsamlings-examinationer i MKV

  Ingen anmälan krävs, men se till att du är registrerad på den/de kurser du ska examineras på